אופניים וחליפות לילדים קטנים במבצע בתשעת הימים

שאלה:

האם מותר לקנות בתשעה באב אופניים לילדים קטנים שבמבצע?

תשובה:

שלום רב,

אם אכן המבצע מסתיים לאחר תשעה באב, הרי זה נחשב לדבר האבד שמותר לקנות גם בימים אלו.

ראה שו"ע סי' תקנא סעי' ב'. ובמשנה ברורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בשנים האחרונות הולכת וגוברת התופעה של מבצעים מיוחדים, "פתאום" בימי בין המצרים ואף בתשעת הימים. והכוונה דווקא בבני ברק וכדו'.
    ואז זה נהיה "דבר האבד". עד כדי כך שכבר בכוונה מחכים ולא קונים לפני, כי יודעים שבעז"ה יהיה "מבצע" "דבר האבד"…
    האם דעת תורה נוחה מזה?
    ואם לא, אולי אם הרבנים יאסרו לקנות, הדבר ייפסק.

  2. לעניות דעתי כדאי להשקיע בתיקון איסורים חמורים יותר מאשר להשקיע במוכרים שעושים מבצעים בתשעת הימים – בל נשכח שלהם מן הסתם גם מותר לעשות מבצעים – הם צריכים להחזיק את החנות גם בימים הללו.