סיוד הבית בתשעת הימים – התחילו קודם

שאלה:

לפני תשעה באב התחלתי צבע קירות תקרה משקופים בשל פיצוץ מיים שהרס הכל.
כעת נכנסים לתשעת הימים האם מותר להמשיך בתשעת הימים?
הקבלן והפועלים אינם יהודים.
תודה על המענה

תשובה:

שלום וברכה

בשונה מבנין שיש שהתירו להמשיך כאשר הדבר לא נעשה להרווחה בעלמא אלא כצורך, או כשהקבלן כבר התחיל, לגבי סיוד מחמירים גם באופן שכבר התחיל קודם, כיון שניתן בדיעבד לגור  גם כך, ואדרבה כך ראוי להתאבל על החורבן במניעת סיוד, וכמו שחייבו להשאיר אמה על אמה שאינם מסוידים, ראה ס' שערי ימי בין במצרים של הרב טשזנר בהרחבה, וראה שו”ת אגרות משה או”ח ח”ג סי’ פב, שאפילו לגבי הדבקת טפטים על הקירות שכתב שלא ברור האיסור, הורה שאף אם התחיל לפני תשעת הימים אינו רשאי להמשיך להדביק בשבוע שחל בו תשעה באב. כך שלגבי צביעה נראה להחמיר כל תשעת הימים. שיעשו מאמץ היום עד השקיעה להספיק כמה שיותר, שיהיה נוח לגור.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לא ראיתי ספר של הרב טשזנר אבל מאג"מ אין ראיה דהוא מדבר כשעושה להרוחה וגם לא מבואר כלל שמדבר כשעושה ע"י קבלן גוי ודבר זה מחודש להחמיר ע"י קבלן גוי