בגדים חדשים בבין המצרים או כביסה בתשעת הימים

שאלה:

אין לי די בגדים ללבישה בתשעת הימים בלי להזדקק לכביסה.
האם עדיף ללבוש בגדים חדשים לפני ר"ח אב, כדי להימנע מכביסה בתשעת הימים?

תשובה:

שלום רב,

אם אתה יכול ללבוש בגדים חדשים בשבת שלפני ראש חודש אב, ודאי עדיף, אבל גם אם לא, נראה שעדיף ללבוש בגדים חדשים לפני ראש חודש מלכבס לאחר ראש חודש, משום שכל הבעיה היא רק בברכת שהחיינו בימים אלו. אולם אם לא מברכים שהחיינו, אין בעיה. ומן הסתם מדובר בבגדים שגם בימים אחרים לא היית מברך שהחיינו.