קיבל שבת מוקדם – לבקש מאחר לעשות עבורו מלאכה

שאלה:

שלום לרב רציתי לדעת האם מותר לצלם אדם שמיתפלל ערבית של שבת מבעוד יום {אני לא קיבלתי שבת} ואם מותר האם אפילו שהוא יודע שאני מצלם אותו? אשמח למקורות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל סיבה לאסור, המעשה נעשה לגמרי על ידי המצלם ואין למצולם בו כל חלק. השאלה יכולה להתחיל במצלמות אוטומטיות מצלמות דמויות לפי תזוזה שאז המצטלם פועל כאן משהו כדי להפעיל את המצלמה, אבל לא במקרה שאתה מתאר. וראה שו"ע סי' רסג סעי' יז, שאף מותר לו לבקש מיהודי אחר לעשות עבורו מלאכה באותו הזמן.