מצות לימוד תורה אצל נשים

שאלה:

קראתי על חשיבות לימוד התורה. מה כולל לימוד התורה אצל נשים והאם נכון ששמירת צניעות שקולה כנגד לימוד תורה.

תשובה:

שלום וברכה

נשים לומדות הלכות הנוגעות לחיי היום יום, כדאי לדעת כיצד לחיות כיהודיות, וכן לימודי אמונה כדי להגיע לדבקות בה' יתברך.

מעבר לכך, מצות תלמוד תורה מיוחדת לגברים. מצות הצניעות חשובה עד למאוד, ושכרה אין לשער, אבל אנחנו לא יודעים למדוד מתן שכרן של מצוות, אם זה כמו לימוד תורה או לא, וזה גם לא משנה כל כך, העיקר לה' מה שה' רוצה מאיתנו.

הדרך של אשה לקבל שכר על לימוד תורה, הוא בכך שהיא תומכת בבעל ובילדים שילמדו תורה, וכדברי הגמרא הידועים "נשים במאי קזכיין" וכו'.

יום נעים.