הליכה לים בימי בין המצרים

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
מותר בימי בין המצרים להיכנס לים או בריכה בהפרדה בימי בין המצריים?

תוכל להביא לי מקור בבקשה?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מצד הדין אין כל איסור ללכת לים עד ראש חודש אב, ראה הליכות שלמה פי"ג סעי' ה בשם הגרש"ז אויערבך, שו"ת רבבות אפרים ח"ו סי' רפה, אשרי האיש פרק סח סעי' כא ועוד רבים מפוסקי זמנינו. יש שמועה כזו כביכול מי שלא הלך לים עד שבעה עשר בתמוז אסור ללכת אחר כך, משום ששמחה יתירה היא לו, וראה ס' קרא עלי מועד עמ' כ בשם הגר"ח קנייבסקי שאין שום בסיס לאמירה זו.

כמובן בימים אלו יש להמנע מסכנות, לכן יש לשחות בזהיות ולא להתרחק מהחוף למים עמוקים מידי, ראה תשובות והנהגות ח"ב סי' רסג, וראה ארחות רבינו ח"ב עמ' קכט שהגריי קנייבסקי חשש מהסכנה ואסר על בני ביתו ללכת לים בימים אלו.

באופן כללי ראוי למעט בתענוגים בימים אלו ולעסוק יותר באבלות על החורבן.

ערב טוב.