כלאי הכרם בדשא / עשבי תיבול

שאלה:

שתי שאלות בבקשה: 1. מה הדין לגבי דשא שצמח מאליו מתחת לגפן וליד הגזע של הגפן, ולא עקרתי את הדשא הזה, האם אוסר את הגפן מדין כלאי הכרם, או לא? והאם יש עניין לכתחילה כן לעקור את הדשא?
2. מה הדין יהיה לגבי זעתר, הדסים ורוזמרין בדין כלאי הכרם, האם מותר שהגפן תסוכך עליהם?

תשובה:

שלום רב.

איסור כלאיים נוהג רק בשני מיני זרעים הראויים לאכילה, זרעים שאינם ראויים לאכילה הסמוכים לזרעים הראויים לאכילה אין בהם כלאיים.

על שיעור ההרחקה בגפן ראה כאן.

בהצלחה.

מקורות:

רמב”ם כלאים פ”א הלכה א’ וד’.