הנחת ספרים על המיטה, האם מותר לתלות ציטוטי קודש על לוח שעם?

שלום וברכה כבוד הרב
1. האם מותר לי לקחת סלסלה מעץ, להניח אותה על המיטה לידי ולהניח בה ספרי קודש כדי שאוכל ללמוד במיטה?
2. יש לי ציטוטים מהתורה שהדפסתי, ותליתי על לוח שעם, הדפסתי עוד, וחשבתי לשאול אולי זה אסור, כי אני מדפיס אותם, ואז חותך את החלק מהנייר שאני רוצה לתלות, ואז תולה את זה עם סיכה.
אלו ציטוטים שעוזרים לי בחיים, בנושאים שונים.

תודה רבה כבוד הרב, ערב טוב

תשובה:

שלום רב

  1. אפשר להקל. ראה גנזי הקודש פרק ב סעי' יב שהחזון איש היה מניח את ספריו על הכרית וכך לומד. בארגז או סלסילה הדין קל עוד יותר, שהרי ספר בתוך סלסילה מותר להניח על הארץ ללא הגבהה, ראה מקדש מעט רפב לא.
  2. אין כל בעיה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעולה, תודה רבה כבוד הרב

    דרך אגב,
    1. האם סלסלה מעץ, שאני מניח בה סוגים שונים של חפצים במהלך השבוע, כולל מסמרים לדוגמה לפעמים, וגם ספרי קודש. האם היא נעשית מוקצה בשבת? ואם כן, איזה סוג מוקצה?
    2. ובמידה שאסור לי להרים את הסלסלה, האם מותר לי לשים כמו החזון איש ספרים על הכרית? או לפחות רק בשבת עד שבלי נדר אשיג סלסלה/ארגז להניח עליו ספרים?

    תודה רבה ושבת שלום כבוד הרב!