מה לעשות לעובר אין דופק

ערב טוב לכבוד הרב ותודה מראש על ההתייחסות
בהריון שלישי יש ברוך ה' 2 בנות בריאות בבית והריונות תקינים גם כן
בהריון הזה הרופאים טוענים שהעובר לא מתפתח כבר שבוע וחצי ( שבוע ממש צעיר ) ואין דופק ומייד שלחו לגרידה
ביטלתי את התור שהיה אמור להיות מחר אני לא שלמה עם זה מאמינה בניסים ויודעת עמוק בפנים שהעובר בסדר
מה לעשות ?!

תשובה:

שלום רב,

אני לא בטוח שכדאי לך לנהוג כך. ניתן להאמין בניסים. אבל במשנה בסוף מסכת ברכות כתוב: "הצועק לשעבר הרי זו תפלת שוא כיצד היתה אשתו מעוברת ואמר יהי רצון שתלד אשתי זכר הרי זו תפלת שוא היה בא בדרך ושמע קול צוחה בעיר ואמר יהי רצון שלא יהיו אלו בני ביתי הרי זו תפלת שוא". כלומר, בסיטואציות כאלה התפילה היא כבר נחשבת לתפילת שוא משום שהמעשה כבר קרה. כך גם במצב שבו את נמצאת כעת. אם הרופאים אומרים שאין דופק, מה כבר ניתן לעשות. זה כבר קרה…

בעזרת ה' אני מאחל לך עוד הרבה ילדים ותראי רוב נחת מכולם!