רחצה בצום ט באב / לקיחת תרופות

האם אישה במחזור בט באב דחוי ואפילו לא דחוי כי היא צריכה להתקלח לנקות את עצמה היא צריכה לאכול לפני כדורים ולשתות כדורים מה דינה?

תשובה:

את המקום שמלוכלך ממש מותר לרחוץ במים קרים ומעט סבון אם צריך, אבל לא לרחוץ את שאר הגוף.

אם אפשר לקחת את הכדור בלא מים זה הכי טוב, אם אי אפשר אפשר לקחת עם מעט מים ועדיף לפגום אותם במשהו מר, מעט מלח או תה מרוכז.