מה מתאים לעשות בתשעת הימים?

שלום רב, יש לי 2 שאלות לגבי תשעת הימים:
1) האם מותר לשמוע שירי רקע ומנגינות רקע שנמצאים בסרטים וסדרות בתשעת הימים?

2) האם מותר לראות קומדיות בתשעת הימים?
תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

בתשעת הימים שלהרבה דעות גם בשירה בפה החמירו, ודאי יש להמנע גם ממנגינות רקע. ובכלל ימים אלו אינם מתאימים לבילויים למיניהם ובטח לא לקומדיות, כדאי לרכוש ספר טוב שממחיש את נושא החורבן מבחינה יהודית, או ספר על השואה וכדומה שלזה קל יותר להתחבר, לקרוא קצת על צער השכינה וצערם של ישראל ולהתחבר למהותם של ימים אלו. בימים אלו נבחן הקשר האמיתי שלנו עם בורא עולם, שכן לחגים קל מאוד להתחבר, אבל מי שמצטער בחסרונה של השראת השכינה הוא האיש שקשור באמת לאבינו שבשמים!