שחיה בתשעת הימים לצורכי בריאות

יהודי בן 30 שנצרך לשחות בבריכה 3 פעמים בשבוע לשם רפואה, האם אפשר להקל עבורו ולאפשר לו גם השבוע לשחות בבריכה. היהודי הוא ממוצא אשכנזי

תשובה:

שלום רב,

ראה כאן בתשובה ובתגובות מה שהבאנו בשם הגרש"ז שגם לצורכי בריאות נהג לומר שאסור. אולם לכאורה כוונתו לאותם הרוצים לשחות לצורכי בריאות – שמירה על כושר וכד', כלומר, הם אינם שוחים להנאתם, אולם רוצים לשמור על כושר וכד', אולם אדם שחייב את השחיה לצורכי בריאותו בגלל בעיות אוטופדיות משמעותיות וכיוצא בזה, מותר גם בתשעת הימים, כשם שמותר גם להתרחץ לצורכי בריאות בימים אלו.