שחייה בים או בבריכה בתשעת הימים לצורך רפואה

שלום וברכה

יש לי כאבי גב וצוואר, הם לא איומים ונוראיים ברוך השם
אך הם מטרידים ללא ספק
רופא אמר ששחייה תעזור (בעזרת השם)
האם אפשר מותר לי לשחות בים ובבריכה?

תודה רבה :)

תשובה:

עדיף לדחות את השחיה לאחר תשעה באב.

מקורות:

ראה בהליכות שלמה (בין המצרים עמוד תכג) שהביאו בשם הגאון ר' שלמה זלמן אוירבך זצ"ל שנהג לענות לשואלים כי גם לצורכי בריאות עדיף שלא ללכת לים או לבריכה בתשעת הימים. אמנם בהחלט יתכן שאם המנעות משחיה בימים אלו תחריף את המצב ודאי שמותר. (בבין המצרים – עד ראש חודש אב, או לדעת הספרדים – עד שבוע שחל בו, ודאי שמותר).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התגובה שלי היא שאלה הנובעת מתוך ההלכה שנאמרה. אינני יודע , אני שואל את דעת הרבנים.
    לאור דעתו של מרן הגרש”ז זצ”ל שכדאי להימנע משחיה בבריכה בתשעת הימים אף שזה לצורך רפואה, האם יש הבדל השתא – שנת תשע”ו שתשעה באב יחול רק בשבוע הבא, וא”כ אין את הימים של ‘שבוע שחל בו’. כמובן השאלה נשאלת לציבור האשכנזי.

  2. לא הבנתי. הגרש"ז מדבר על תשעת הימים ובכל זאת אוסר. אולם לענ"ד יש הבדל גדול אם זה לצורך בריאות בסגנון "לשמור על כושר" או לפעמים הרופא אומר בריכה תעזור, ואין מניעה למדחות את השחיה קצת ממילא לא תמיד יש לו זמן. לבין אדם שאינו בריא לגמרי וחייב את הבריכה לצורך בריאותו.