עליה לארץ בתשעת הימים

שאלה:

יותר משנה אנחנו (אני, בעלי והבן שלנו) מנסים לעלות לארץ, במיוחד לאחר שהבן שלנו, היה בין אורחי הבת מצוה בזמן
הפיגוע בבית הכנסת בקופנהגן אחרי הרבה עיכובים, מקווים שדברים יסתדרו בע"ה ונוכל לצאת מהגלות בקרוב השאלה שלי
היא: במידה ודברים יסתדרו, האם מותר לקנות כרטיסי טיסה עכשיו, בבין המיצרים ולטוס בתשעת הימים במטרה לחזור
לישראל? שהקב"ה ישמור ויגן עליכם ועל כל עם ישראל המון תודות מראש

תשובה:

שלום רב,

ודאי שיש מצווה לחזור ולהעלות לארץ ישראל. נפסק בשולחן ערוך (או"ח סי' שו) שלמרות שאסור לקנות בשבת גם בלי כסף או בלי איסורים אחרים, משום גזירה שמא יכתוב. בכל זאת לקנות דירה בארץ ישראל באופנים שאינו עובר על איסור מותר, משום: מצוות ישוב ארץ ישראל. לכן ודאי שמותר לכם להעלות לארץ ישראל הן בשלשת השבועות והן בתשעת הימים. הנסיעה הזו, אינה למטרת טיול, אלא למטרת מצוות יישוב ארץ ישראל.

ברוכים הבאים, ואנו מאחלים לכם קליטה מהירה וטובה.