קניית בגדים ולבישתם בבין המצרים

שלום:א) האם מותר,בבין המצרים, לפני ר"ח אב, לקנות חולצה לבנה ולברך עליה שהחיינו בשבת?(החולצה מיועדת ליום חול) ב)האם מותר, לפני ר"ח אב, לקנות בגד במבצע, וללבוש אחרי ט"ב?

תשובה:

שלום רב

על חולצה לבנה סטנדרטית לא מברכים שהחיינו, רק על בגדים חשובים שיש בהם הנאה ושמחה מיוחדת, כך שאתה יכול ללבוש אותה בלי ברכת שהחיינו מתי שתרצה עד ראש חודש אב.

בגד במבצע מיוחד מותר לקנות אפילו לאחר ראש חודש אב, כאשר באמת מדובר במבצע שלא יחזור, ראה משנה ברורה בתחילת סי' תקנא לגבי יריד. שוב, בגד לא חשוב מותר בכל מקרה לקנות עד ראש חודש אב. גם בגד חשוב, למנהגינו שמברכים שהחיינו בלבישה ולא בקנייה התירו רבים לקנות וכן נראה עיקר לדינא, וכן הורו הגרש"ז אויערבך והגר"ח קנייבסקי, אלא שבאליה רבה תחילת סי' תקנא נראה שמחמיר בזה, וכדבריו הורה הגרי"ש אלישיב.