קניות בבין המצרים

בסד
שלום לכבוד הרב
האם מותר לקנות בשלושת השבעות דבר שאינו בגד כגון קופת צדקה או קופת חסכון ולהשתמש בה ?
או שהאיסור לקנות דברים חדשים בזמן זה חל על הכול ?
אשמח למענה

תשובה:

הבעיה היא בכל כלי חשוב שמברכים עליו שהחיינו. כלי שאינו חשוב כמו קופת צדקה פשוטה [לא מכסף טהור וכדומה] או כלי שמיועד לשימוש כל המשפחה [ברכת שהחיינו אמורה בשמחה של אדם פרטי, שמחה משפחתית מברכים עליה הטוב והמטיב באופנים שמברכים, כיום נהגו למעט בברכה זו כמבואר במשנה ברורה סו"ס רכג], מותר לקנות עד ראש חודש אב.