"אל מלך נאמן" לפני שמע ישראל

שלום
במצב שבן אדם נמצא בפיגור אחר קהל המתפללים:
כאשר ש"ץ נמצא לקראת סוף קריאת שמע – האם יש עניין למהר ולסיים את ברכת "הבוחר בעמו ישראל באהבה" לפני שש"ץ יחזור על "ה' אלוהיכם אמת" – ובכך לא יצטרך להגיד "א-ל מלך נאמן"?
או שעדיף לסיים ברכות לפני "שמע" בנחת ואז להוסיף לפני קריאת שמע "א-ל מלך נאמן"?

תשובה:

שלום רב

אין כל ענין למהר, לא מצאתי בפוסקים אבל לא ברור לי שתועיל אמירת הש"ץ כאשר היחיד שמתפלל לא אוחז עדיין בפרשת ציצית, נראה יותר שאמירת הש"ץ עולה למתפללים כיון שגם הם אוחזים איתו שם. על כל פנים  למנהג אשכנז אין כל חסרון באמירת א-ל מלך נאמן או לכוין בט"ו ווין שביציב ונכון. למנהג ספרד הקפידו שלא לומר פסוק זה שלא יהיה חשש הפסק, ראה כף החיים סי' סא ס"ק טו, יט, והאר"י נהג במקרה שהתפלל ביחיד לכפול בעצמו ה' אלוקיכם אמת כמו הש"ץ, אולם המנהג אינו כן, ולפי זה ספרדי לא יאמר לא א-ל מלך נאמן ולא יכפול בסוף, ואף אם יפסיד את הסגולה לא ימהר בברכות קריאת שמע ויבטל הכוונה.