שבוע שחל בו תשעה באב נדחה

הבן שלי נקבר ב -ד' תמוז

השלושים ב -ד'-אב

האם רשאי להסתפר ולהתגלח?

אנחנו ספרדים שנוהגים -איסור גילוח ותספורת רק בשבוע שחל בו תשעה באב(השנה אין דין זה?)

תשובה:

שלום רב

לגבי דיני שבוע שחל בו תשעה באב השנה שיום תשעה באב חל בשבת והתענית נדחית ליום ראשון, נחלקו הדעות כמובא בשו"ע בסי' תקנא, ומנהג הספרדים להקל בזה וכפי הכלל שבכל מקום שהביא השו"ע דעה אחת בסתם והשניה ביש אומרים הלכה כסתם, ראה כף החיים סי’ תקנא ס”ק עח בשם הבן איש חי, ושו”ת יחווה דעת ח”ג סי’ לט  [אף שבכף החיים שם הביא שיש שהחמירו], אולם מנהג בני אשכנז להחמיר בזה כדעת המגן אברהם שם ס”ק לה [נפק”מ במי שמלאכתו מלימוד נגינה שהתירו לו לנגן עד שבוע שחל בו, ולענין גזיזת ציפורניים שאסרו רק בשבוע שחל בו ועוד]. לכן למעשה, המחמיר מבני ספרד תבוא עליו הברכה אבל העיקר להלכה להקל.

מן השמים תנוחמו ולא תדעו צער!