כשרות פרגולה לסוכה

שלום לכבוד הרב,
ברצוננו לעשות סוכה מעץ,
ורצינו לעשות מן "רשת" שתהיה מתחת לסכך, העשויה מקרשים (עם מרווחים ביניהם) ומחוברים קצת בברגים או מסמרים.
האם הדבר מותר? אם לא יש איזה אופן שאפשר לעשות דבר דומה?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

סכך שמחובר במסמרים נחשב סכך פסול, כמבואר בתוס' בסוכה דף  ב א, אולם אם הרווחים יהיו גדולים מעובי העץ, כמו שנהוג בפרגולות למיניהן, זה אפשר, ותניחו מלמעלה סכך צפוף. לסיכום רשת ממש אי אפשר לעשות, אבל פרגולה עם רווחים גדולים יותר, בנסרים ארוכים או ריבועים, אפשרי בהחלט. וראה עוד כאן על אפשרות נוספת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן רק תעשה שיהיה ברווח לא ממש בצימצום ואחר כך לפני סוכות תמלאו בסכך. כמו כן שעובי הקרשים לא יהיה שלושה טפחים – עד 16 ס"מ רוחב.