איסור צידה בחול המועד

לכבוד הרב מועדים לשמחה!
ברצוני לשאול לגבי מלאכת 'צד' אם יש בה איסור בחול המועד. ברשות הרב, אסביר את שאלתי:
האם מותר לתפוס ציפורים [מכל מיני סיבות…] שכבר נמצאות בתוך כלוב סגור אך אינן בגדר של 'חד שיחייא' כאשר תפיסתן עלולה לקחת מס' דקות? הבנתי שיש שסוברים שאיסור מלאכה בחוה"מ הוא כמלאכות שבת ועל כן אני שואל למעשה, האם מותר הדבר [נניח שלא מדובר בצורך המועד…]? תודה רבה!!

תשובה:

שלום רב

איסור צידה נוהג בחול המועד, ולכן אסור לצוד לשם ספורט או הנאה בלבד, וראה חול המועד כהלכתו פרק ז סעי' כא על האופנים שהתירו צידה מחמת צורך המועד.

מועדים לשמחה!