כתובה קרועה לזוג גרושים

מצאנו את הכתובה שלי ושל הגרוש שלי קרועה אצל אמי בבית. איך להתייחס לדבר כזה?

תשובה:

שלום רב,

מצוין, כך צריך לעשות, אסור להחזיק שטר פרוע בבית. כתובה זה שטר חוב, ומאחר שבזמן הגירושין מן הסתם הגעתם להסדר כזה או אחר בענין הכתובה, כלומר, אם שהגעתם להסדר או שהוא שילם, לכן כדאי לקרוע את הכתובה. (יתכן שאין חובה לקרוע את הכתובה כמו בכל שטר פרוע משום שיש לבעל מסמך שהגעתם להסדר).