מורה שמנעה תלמידה ללכת למורה פרטית כעונש והפסידה להורים

בתי יוצאת פעם בשבוע באמצע הבית ספר למורה פרטית, והיום המורה החליטה מאיזה שהיא סיבה להעניש את הילדה ולא לתת לה לצאת למורה, וכמובן המורה תובעת תשלום.
האם אפשר לחייב את המורה לשלם זאת (שידע שהיא צריכה לצאת), שאינה יכולה להעניש הילדה ע"ח ההורים.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינני יודע מהיכן ההנחה שעונש לתלמידה אינו יכול לבוא על חשבון ההורים. הדבר נהוג בכל בתי החינוך להטיל קנסות כספיים או להחרים חפצים, אף על חשבון ההורים, ככל שההנהלה מבינה שהעונש ראוי ושהוא ישיג את מטרתו.

גם אם המורה שגגה בשיקול דעתה ואפילו אם הייתה מתכוונת להזיק בזדון להורים, אי אפשר לחייב אותה לשלם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הנני מלמד 22 שנה ומעולם לא הטלתי קנסות, ולא הוצאתי ילד מכיתה, וב"ה יש לי משמעת חזקה, וברור שכזה מורה חייבת לספוג את הנזקים ולשלם, כיון שהיא שומרת על הילדים, וכידוע שומר חייב בגרמא.

  2. ב"ה שיש לך משמעת ואינך צריך להעניש, עליך לשמוח בחלקך. אבל, ישנם רבים וטובים אשר מוכרחים להטיל עונשים או קנסות.
    מעולם לא שמעתי שיש דיני שמירה בילדים.