הנחת חפצים על ספרי קודש

ידועים סדרי הקדימויות בהנחת ספרי קודש דהיינו חומש מעל משנה מעל ספר חול וכולי.שאלתי מה לגבי הנחת שאר חפצים על ספרי קודש לדוגמא שקית ריקה שמונחת חלקית או לגמרי על מסילת ישרים. או מחברת ריקה על משנה. או משקפים על סידור .וכן האם בילקוט חשוב שהשקית אוכל דוקא ליד הסידור ולא מעליו.וכולי…

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את שאלתך, אם כבר למדנו שגם בפרי קודש עצמם יש קדימיות שונות, אז ברור מאליו שאסור להניח דברי חולין על ספרי קודש, אלא אם כן הדבר חולין משמש את הספר קודש, כמו סימניה, שזה מותר.

מקורות:

ראה בשו”ע יו”ד סי’ רפב סעי’ יז ומשנה ברורה סי’ קנד ס”ק לא. בס’ מנוחה וקדושה עמ’ לב כתב: ועוד נאצה גדולה מזו, בשעת לבישתו טלית של מצוה וצריך להסיר הכובע מראשו מניחו על ספר, ואף שכל השולחן פנוי לפניו רק ספר אחד יש עליו צרור רוח היצר בקרבו להושיט ידו להלן להניחו על הספר דוקא… או לעיניים שכך רואות…

על ההיתר להניח סימניה בתוך ספר כיון שהדבר נעשה לצורך הספר והלימוד בו. כך כתב בס’ חסידים סי’ תתקג.

חידוש גדול כתב בס’ גנזי הקודש פרק ג הערה נג בשם הגר”נ קרליץ, שאם מניח עט לצורך לימודו בתוך ספר אין בכך איסור.