ממתקים בתשעת הימים

שלום לרבנים,

אנו נמצאים בימים שאסור כידוע לאכול בשר,
שאלתי: אם מישהו בכלל לא אוהב בשר ואוהב שקולדים לדוג' ויש לו מזה הנאה גדולה וכל יום הוא אוכל כמויות..
למה לא אסרו עליו את זה במקום בשר כשבשר בכלל לא משנה לו..?
למה האיסור הוא לא אישי? ומה בכלל עם צמחוני וכו'?

תודה
זו שאלה ברמה הפנימית יותר של ההלכה

תשובה:

שלום רב

יש הבדל מהותי מאוד בין "עונג" לשמחה", מותר להתענג בימים אלו, אלו אינם ימי תענית, אולם יש ביטויי שמחה מסוימים האסורים בהם. אכילת בשר ושתיית יין מחמת היותם דברים המשמחים בדרך כלל, יש באכילתם ביטוי לשמחת הלב, ומשום כך אסרום חכמים בימים אלו, ולא חילקו בין מי ששמח באכילתם למי שאינו שמח בכך. ההתענגות על מאכלים טובים, אינה בכלל האיסור.