התעמלות עם מוזיקה בתשעת הימים

שלום! האם מותר בתשעת הימים ללכת להתעמלות עם מוסיקה רועשת ורק לשם הספורט? בנוסף רציתי לשאול הכיצד לנהוג באופן כללי עם קיום מצוות כאשר אנחנו לא הולכים עפי' עדה מסוימת למרות שאנחנו ספרדים …. בעלי מקיים מצוות במינימלי רק בגלל שזה חשוב לי מה עושים? הכיצד לנהוג? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ראשית אני רוצה להביע את התפעלותי מהקפדתך במצוות, כאשר אני מבין שהסביבה אינה רואה זאת כדבר המובן מאליו! האשה היא הכח המניע בבית! אני משוכנע שהדברים יחלחלו ובמשך הזמן גם בעלך יתחזק יותר. העיקר לעשות הכל מתוך שמחה וכבוד הדדי. תנהגו כמנהג הספרדים, לא צריך להצמד לעדה מסוימת בקרב הספרדים, פשוט כפי המנהגים הרווחים. בפרטים מסוימים תמיד נשמח לסייע.

יש להמנע מללכת להתעמלות כזו בתשעת הימים, בהם המוזיקה אסורה.

בהצלחה רבה בכל!