שבוע שחל בו בשנה שתשעה באב חל בשבת

שלום וברכה,רציתי לשאול כמה שאלות.1)האם השנה תשע"ה יש דין שבוע שחל בו,כיוון שראיתי שתשעה באב חל ביום ראשון לאחר שנדחה משבת.אז השאלה היא האם ישנו דין שבוע שחל בו תשעה באב לעניין כיבוס והכנת הבגדים? 2)מה הדין לגבי תינוקות בשלושת השבועות? יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים ואין כ"כ מה לעשות איתה בבית,האם אפשר לטייל איתה בעגלה? לקחת אותה לקניונים? לאכול איתה במסעדות וכדומה? לקחת אותה לג'ימבורי? ברצוני לדעת את הדין לגבי כל שלושת השבועות כולל שבוע שחל בו תשעה באב? תודה רבה, אשמח לתשובה מהירה ושבת שלום.

תשובה:

שלום רב,

1. במקרה שחל תשעה באב בשבת, והצום נדחה ליום ראשון, נחלקו הפוסקים אם כל השבוע שלפני נחשב כשבוע שחל בו או שבשנה זו אין כלל דין שבוע שחל בו. עי' שו"ע סי' תקנא סעי' ד'. בשו"ת יחוות דעת ח"ג סי' לט כתב שהספרדים נוהגים כדעת המקילים.

2. מותר, אין בעיה בכל הדברים הללו, אבל לא נראה לי שיש לילדה צורך במסעדות וקניונים.

תשובה:

מקורות:

בשו"ע סי' תקנא סעי' ד הביא שתי שיטות בענין זה, האם השבוע שלפני השבת שחל בה תשעה באב יש בו דיני שבוע שחל בו, ומנהג המקילים זבה ראה כף החיים שם ס"ק עח בשם הבן איש חי אולם מנהג בני אשכנז להחמיר בזה כדעת המגן אברהם שם ס"ק לה [נפק"מ במי שמלאכתו מנגינה שהתירו לו עד שבוע שחל בו ועוד].