נפל ספר קודש – מה עושים?

שלום כבוד הרב,

לסבתא שלי נפל ספר תהילים (הנכדה בת שנתיים הפילה את הספר).
היא חושבת שהיא צריכה לצום האם היא צריכה לצום בגלל שנפל ספר תהילים?

תודה מראש

תשובה:

חלילה וחס! נותנים נשיקה לספר ושמניחים בארון. רק בתפילין וספר תורה צריך לצום.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. דינו כשאר כתבי קודש ואין צורך לצום, רק בספר תורה שקדושת רבה החמירו [וכן בתפילין כשנפלו ללא כיסוי לענין תענית יום אחד, וכן במזוזה תמיד היא עם הכיסוי ולכן רק פרוטה לצדקה].

  2. שלום כבוד הרב,
    אני תמיד שמה ספר תהילים קטן בכיס לפני יומיים הלכתי לקניון עם חברות והספר נפל ולא שמתי לב רק כשהגעתי הביתה שמתי לב מה אני יכולה לעשות כבוד הרב? חשוב לי לציין שהספר תמיד עליי ועוזר לי כל הזמן

  3. אין צורך לעשות שום דבר, אפשר לרכוש תהילים חדש, רק לזכור שהעיקר הוא לומר את התהילים ולא לשים בכיס. תקפידי כל יום בלי נדר לומר כמה פרקים וה' יהיה בעזרך.