בדיקת שעטנז מידגמית

יש לי אחות שמתחתנת ביום רביעי. קניתי חליפה חדשה ביום ראשון (לפנ"כ הייתי בישיבה ולא יכלתי לעזוב כדי לקנות). הם אמרו לי שלוקחים 'מדגם' מחליפות באגיר וכך בודקים לשעטנז. לרוב אני לא סומך על "מדגמים". אבל כאן אני לא אספיק לבדוק את החליפה לפני החתונה. האם אני יכול לסמוך על המדגם שלהם? אולי אפשר לסמוך רק לחתונה ולבדוק אח"כ?
–תודה רבה לכם- תזכו למצוות ולסייעתא דשמיא בכל מעשה ידיכם!

תשובה:

שלום רב

לא ניתן לסמוך על מדגם, כיון שבביטנה יש שיירי בדים ובכל חליפה הם עשויים לתת מבדים אחרים. בחליפות בגיר למיטב ידיעתי הבדיקה היא פרטנית בכל חליפה בנפרד ולא מידגמית, כך שאם קנית חליפה של בגיר אין חשש. בכל מקרה אם אתה הולך למעבדה עצמה ומספר על הבעיה הם יכולים לבדוק לך את החליפה במקום.

בהצלחה רבה ומזל טוב.