ייעוץ – איך באים לידי שמחה?

כבוד הרב שלום רב !

אני צריכה תפילה שיהיה לי טוב ושיהיה לי שמחה האם אתה יכול לתת לי משהו לקרוא שאני יהיה שמחה כי אני לא לצערי

תודה ויום טוב !

תשובה:

שלום רב

קראתי בכאב על הצער שלך, הדרך להתרומם מתחלקת לשנים, ראשית תפילה, אם אדם מתחזק באמירת פרי התהילים המבטאים תלות מוחלטת בבורא עולם, כמו פרק יג, כ, קמב, קל, הוא עשוי להרגיש עטוף באהבתו יתברך, וככל שהבטחון בה' מתחזק כך באה השלוה והשמחה לנפש.

שנית, עליך לטפל בעצמך, לצאת קצת לאיוורור עם חברות וכדומה, להתבונן קצת ביפי הבריאה, ובכל מה שה' נתן ונותן לך, ואם מדובר במשהו יותר משמעותי לחשוב על טיפול יותר עמוק, אבל לעולם אל תזניחי את עצמך, את בת אהובה לה' יתברך והוא רוצה אותך פעילה ושמחה!

בהצלחה רבה!