החלפת מצעים בתשעת הימים לכבוד שבת

האם מותר להחליף מצעים בתשעת הימים לכבו' שבת, ואוסיף נקודה נוספת, שבמקרה שלי מדובר גם בכך שהבעל חוזר מחו"ל לקראת שבת, לאחר כשבועיים שלא היה בבית.

תשובה:

שלום רב

בשונה מבגדים מגבות ומפות, מצעים אסור להחליף אפילו לכבוד שבת. במידה והמצעים ממש מלוכלכים [ולא מדובר בהתרעננות בלבד], ניתן בשעת הדחק לסמוך על דעת המקילים להשליכם על הריצפה ולדרוך עליהם מעט, ששוב לא יהיו נחשבים כמכובסים ממש. ואף זה רק לכבוד שבת.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תקנ"א ס"ק לג בשם הט"ז.