איסור אכילת בשר בתשעת הימים

אם אכלתי עוף ב9 הימים לאחר ראש חודש אב איזה עבירה כבר עברתי?

תשובה:

שלום רב,

אם אכלת בשר לאחר ראש חודש במזיד, למרות שידעת שאסור, עברת על מנהג ישראל שהוא מחייב את כולם. ואם חס ושלום תאכל בשר בשבוע הבא (לפני תשעה באב) – שבוע שחל בו, תעבור על דברי חכמים. דין איסור לאכול בשר ויין בשבוע בחל בו מובא כבר בגמרא. ראוי רק להוסיף, כי רבינו יונה כותב בתחילת מסכת ברכות שכל העובר על דברי חכמים במזיד – חייב מיתה!! אין הכוונה שמישהו או בית דין מצווים להרוג אותו חס וחלילה, אבל אני חושב שאמירה כזו משקפת את החובה שלנו לשמוע לדברי חז"ל.

אם עברת בשוגג, ואכלת בשר, זה שאלה אחרת, ויש דיון בפוסקים האם איסור דרבנן בשוגג נחשב עבירה בשוגג או לא.