נשים בהריון האם צמות בשעה עשר בתמוז ובתשעה באב?

ערב טוב
אשה בהריון צריכה לצום בשבעה עשר בתמוז?
אשה בהריון שיש לה בעיות רפואיות עם סוכר, וכבר בבוקר היא מודדת את כמות הסוכר בדם ולפ״ז היא צריכה לאכול ולשתות מאכלים מסויימים, מה תעשה בתשעה באב?

תשובה:

שלום רב

אף על פי שבפוסקים הובא שנשים בהריון צמות בכל הצומות אלא אם כן יש סיבה מיוחדת, המנהג הוא שאינן צמות אלא בתשעה באב ויום הכיפורים. כמו כן, אשה שההריון שלה אינו רגיל או שהיא מתקשה לצום ומרגישה כאב ראש מיוחד וכיוצא בזה אינה צמה בתשעה באב. במקרה שהזכרת אין לצום בתשעה באב. לגבי יום הכיפורים יש לעשות שאלת חכם פרטנית בכל מקרה.