האם ניתן לקבל תענית שלא בתפילת מנחה?

שלום כבוד הרב,
הפלא יועץ חיבר ספר תפילות. ואחד התפילות בספר זה תפילה לקבלת תענית יחיד. אם אני רוצה לקבל על עצמי תענית יחיד בעוד יום אבל אני לא מזכיר זאת בתפילת מנחה. האם זה נחשב שקבלתי ואני צריך לצום או קבלת התענית מוכרח להיות בתפילת מנחה

תשובה:

קבלת תענית לכתחילה נעשית בתפילת מנחה, אולם, בדיעבד גם אם אמר זאת בפיו קודם שקיעת החמה נחשב הדבר כקבלה גמורה, וא"צ שיעשה הדבר בשעת התפילה בדוקא.

מקורות:

משנה ברורה סי' תקסב ס"ק כז.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה. רק חשוב להדגיש, שמה שקבלת תענית מועילה גם שלא בתפילת מנחה, כל עוד ולא הייתה שקיעה, זהו רק לאחר תפילה, אבל לפני תפילת מנחה, אין מועלת קבלה.
    יתכן ואני טועה אבל כך זכור לי. אשמח אם תבדקו זאת.