כניסה לשירותים עם קמיע / להתלבש מול ספרי קודש

שלום וברכה כבוד הרב

שמתי היום קמיע שקיבלתי לשמירה וכ'ו, יש עליו איזה משהו בעברית שאני לא מבין במלואו
אבל יש לי הרגשה שזו איזו השבעה של מלאך
בכל אופן, שמתי אותו היום בכיס ימין ובכניסתי לשירותים, הכנסתי את רגל ימין והוצאתי אותה מהר
אך החלק של הכיס שבו היה הקמיע נכנס לתחום של החדר שירותים/אמבטיה
הקלף היה נמצא בעטיפה, לא הרמטית, אך סגורה
בכל אופן, האם הקמיע הזה כשר עדיין? ואם בכלל אסור להיכנס עם קמיע לשירותים?

בנוסף, בעבר תרמתי למוסד כלשהו וקיבלתי תמונה של רשב"י + נמצא על התמונה קמיע עם שמות קודש
שמתי אותו בחדרי, ואני נוהג שלא להתלבש שם, או להתכופף מאחורי כיסא ולהחליף חולצה, או לשים ציצית וכ'ו
האם מותר להתלבש בחדר עם שמות קודש?

תודה רבה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב

אף על פי שאסור להכנס לשירותים עם דברי קודש, אם הם נתונים "כיס בתוך כיס" כלומר בשתי עטיפות, מותר להכנס איתם לשם. ולכן, אם יש עטיפה לקמע, ומלבד זאת הוא נתוך בתוך הכיס, מותר להכנס איתו לשירותים. יש שמקילים גם בכיסוי אחד, אולם מנהג העולם להחמיר כדעה הראשונה, וכפי שהובא בס' גנזי הקודש פרק ג סעי' לג בשם הגרי"ש אלישיב הגרש"ז אויערבך והגר"ש וואזנר.

אין להתפשט ממש מול כתבי קודש, כמבואר במשנה ברורה סי' מה ס"ק ה, על פי דברי הרמב"ם בהל' יסודי התורה פ"ו הל' ו, אולם החלפת חולצה וכיוצא בזה מותרת. ואפילו באשה, שלא אמרו טפח באשה ערווה אלא לגבי איש הרואה אותה שעלול לבוא על ידי כך לידי הרהור, אבל לגבי עצמהלא נחשב הדבר כערווה, כמבואר בסי' עד סעי' ד – ה.