אמירת ברכת כהנים במקום שיש ריח זיעה

האם מותר לברך ברכת כהנים כשיש ריח רע מהרגלים של אחד הכהנים וכמובן לא רוצים לומר לא בכדי לא לבייש אותו ולפגוע בו . האם זה ריח כזעת הגוף ריח שאין לא עיקר ואפשר להזכיר את שם אדונות בברכה.?

תשובה:

שלום רב.

במקרה שהריח אינו גורם צער ודחייה ממש אין בכך בעיה, וכמו שאר ריח זיעה שאינו נחשב ריח רע לענין זה, אולם מי שמצטער מריח זה צריך להרחיק ממנו כשאומר דבר שבקדושה.

מקורות:

ראה בהרחבה בשו"ת התעוררות תשובה סי' מה, וע"ע משנה ברורה ריש סי' פו ופסקי תשובות שם.