ברכת שהחיינו על תפוז סיני

האם יש לברך שהחיינו על תפוז סיני (גמדי) או לימון סיני?
האם יש הבדל בתשובה בין בני אשכנז לבני עדות המזרח?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

על תפוז סיני או לימון סיני יש לברך שהחיינו, רק אם הם טריים. אולם על פירות מיובשים אין מברכים שהחיינו.

מקורות:

מאחר שזה מין אחר, אם הוא עונתי יש לברך עליו שהחיינו, אולם אם הוא מיובש, לא מברכים שהחיינו משום שלא ניכר שהוא חדש (כלומר, אפילו אם יודעים בוודאות שהוא חדש, אין מברכים בגלל שזה לא ניכר). עי' משנה ברורה סי' רכה ס"ק יח, ובאשל אברהם שם סעי' ו'.