מקומות שנוהגים לעשות התרת נדרים בכל שבוע אם חייבים כולם להשתתף בזה

שלום רב.

אני מתפלל בבית כנסת בו נוהגים בכל יום שישי אחרי שחרית לעשות התרת נדרים כפי שהנהיג הרב המקובל הרש"ש זצ"ל.
האם אני צריך להצטרף אליהם ?,נכון לציין שמתוך מניין + רק אני ועוד אחד או שניים
לא מצטרפים.

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

נראה, שכיון שאף אלו העושים את ההתרת נדרים אינם סבורים שיש בכך חיוב כל שהוא אלא שהם מעונינים לזכות באותו ענין שמחמתו תיקן הרש"ש תקנה זו, אין כל חיוב להצטרף עמהם. אעפ"כ, לכתחילה אם אתם נמצאים עמהם בבית הכנסת באותה שעה ראוי להצטרף עמהם, וכמובא ברמ"א או"ח סי' סח, שאף שאין חיוב לומר פיוטים בברכות קריאת שמע והמיקל בכך לא הפסיד, "מכל מקום לא יעסוק בשום דבר ואפילו בדברי תורה בשעה שהציבור אומרים פיוטים, וכל שכן שלא יפסיק בשיחה בטלה". אלא שהתיר שם ללמוד בהרהור מתוך ספר. וכל זאת כדי שלא לפרוש מן הציבור.