שימוש בבית כנסת לצרכים אחרים

שלום!
יש לנו בסניף מבנה ששימש בית כנסת במשך 6 שנים כרגע אין לנו ספר תורה האם מותר להשתמש בבית הכנסת באופן זמני לחזרות לריקוד?
מדובר בתנועת נוער
*נא לא להוסיף אותי לרשימת תפוצה

תשובה:

שלום רב.

אם המקום היה מיועד מלכתחילה לבית הכנסת, עדיין קדושת בית הכנסת עליו, ואין ליעד אותו לתשמיש של חולין. אולם, אם מתחילה לא היתה הכוונה ליעד את המקום לבית הכנסת, אלא שבאופן אקראי וארעי השתמשו באותו חדר לצורך זה [אף שבפועל נהגו כך 6 שנים] ניתן עתה להשתמש בו לצרכים אחרים.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קנא סעי' יא, ושם סי' קנב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. תודה על התגובה המהירה
    ב.אני רוצה להרחיב עוד קצת מדובר על מבנה שנבנה למגורשי גוש קטיף לבית כנסת השאלה איך אני יודע אם זה מוגדר כארעי הרי הגדירו את זה לבית כנסת ולא לסתם מבנה המבנה לא היה שלנו מלכתחילה והועבר אלינו בזמן האחרון ולכן אין זה סתם עוד חדר במבנה זה מבנה שלם שהוגדר כבית כנסת והיו בו כמה בתי כנסת שונים כל פעם אז מה עושים?

  2. לכאורה, אם מדובר במבנה קבע או אפילו קראוון שנבנה במקום מגורי קבע בכדי לשמש כבית כנסת, מן הסתם לא ניתן לשנותו ליעודים אחרים. אבל אם מדובר במבנה יביל שהונח במקום שכל המגורים בו הם ארעיים עד שבני המקום יסיימו לבנות את בתי הקבע שלהם במקומות השונים אליהם בדעתם לפנות, ולאחר מכן יחזרו כל הקראוילות למיניהם למדינה, מן הסתם גם מבנה זה יועד מתחילה לשמש כבית כנסת זמני ולא יותר. בהצלחה!