זהירות בכבוד שם ה' הנכתב בספרי ילדים

שלום וברכה,
אני עובדת כמורה בבית ספר. לאחרונה הוזמנו לספריית בית הספר ספרי ילדים שמופיע בהם שם אלוקים (כפי שנכתב במקור, ללא ו' ובאות ה'). שאלתי היא האם מותר לחלק ספרים אלו לילדים (אין בעיה חינוכית בתוכן העלילה, אני חוששת שהתלמידים יקראו את שם ה' ויתרגלו להגות אותו בדרך זו, מדובר בילדים ממשפחות מסורתיות).
שאלה נוספת: האם יש דרך לתקן את השמות הכתובים כך?

תשובה:

שלום רב.

דומני שיש מקום רב לחשש שהזכרת. ילדים שקוראים שם ה' הנכתב בספרי חול מתרגלים לראות בו דבר שהוא חלק מחיי החולין שלהם, ויש בכך נזק רב בכמה מובנים. למחוק את השם הזה מהספרים או אפילו רק לשנותו אסור בהחלט, שהרי שם זה הוא אחד משבעת השמות שאינם נמחקים.

בהצלחה רבה.

מקורות:

על מחיקת השם, ראה שו"ע יו"ד סי' רעו סעי' ט.

הצטרף לדיון

תגובה 1