שבת חתן כשיש חשש לחילול שבת

שלום רב !
אני מעוניינת לדעת האם ניתן לוותר על שבת חתן ולעלות לתורה רק באמצע שבוע? (בר מצווה)
השאלה עלתה מפני שאנו לא מעוניינים שאנשים יגיעו בשבת לבית הכנסת עם הרכב וגם רוב המשפחה המורחבת אינה מעוניינת בזאת.
תודה רבה על התשובה

תשובה:

שלום רב.

ניתן להעלות לתורה בשבת לא כל אירוע מיוחד, אני מכיר הרבה אנשים שמוותרים על האירוע, והחתן עולה לתורה, ולא עושים כל אירוע. אני חושב שטוב תעשו אם תבטלו את האירוע בין אם תעשו אירוע באמצע השבוע ובין אם לאו, כפי שאת חשה חילול שבת של יהודים יקרים חשוב הרבה יותר מאירוע כזה או אחר, בפרט שכאמור האירוע עצמו אינו נחוץ.