בגדים מכובסים בתשעת הימים

שלום רב לכבוד הרב האם מותר ללבוש בגד חדש או עניבה חדשה בערב שבת חזון?
איזה בגדים מכובסים אסור ללבוש אותם בשבוע שחל בו?

תשובה:

שלום רב.

אין ללבוש בגדים חדשים וכן עניבה חדשה בשבת חזון, אלא אם כן אין לו בגד מכובס, כמפורט בתשובה זו.

האיסור ללבוש בגדים מכובסים, כולל את כל הבגדים, אך בבגדי זיעה כתבו הפוסקים שאם לא הכינם לפני תשעת הימים יכול ללובשם אף אם הם מכובסים, וראוי להניחם על הרצפה לפני לבישתם לכמה זמן.

מקורות:

ניתן לראות כאןוכאן ניתן לראות פירוט של כל הדינים של לבישת בגדים מכובסים בתשעת הימים.