כיבוס בתשעת הימים לצורך קטנים

שלום רציתי לשאול את כבוד הרב
1. יש לי תינוק בבית, ידוע לי שמותר לכבס בעבורו את הבגדים, האם מותר בהבלעה לכבס עבורי?
2.האם מותר לחדש לו בגדים או שעדיף לכבס?
3. לסבא שלי יש עובד זר, הוא מכבס את הבגדים עבור סבא שלי כפי הידוע לי מותר לכבס עבור חולה, האם מותר לכבס עבור מישהו אחר שאינו חולה בהבלעה?
והאם יש עדיפות שהגוי יכבס או שאפשר שגם סבתא או אבא שלי יכבסו?
תודה רבה
וישר כח

תשובה:

שלום רב.

1. אסור להוסיף בגדים של גדולים כאשר עושים מכונה לכיבוס בגדי הקטנים, אף אם המכונה אינה מלאה. כמו כן חשוב להדגיש כי עדיף לייבש בגדים בימים אלו בצנעא, אך אם ניכר עליהם שהם בגדי קטנים אפשר לייבשם בחוץ.

2. כאשר אין לו מספיק בגדים מכובסים, כשם שמותר לכבס לצורכו מותר גם לקנות לו בגדים חדשים.

3. אם אין לחולה בגדים אחרים מכובסים, אפשר להקל לכבס לו אך עדיף שהגוי יכבס, וגם במקרה זה אסור להוסיף בגדים של אחרים לכביסה שעושים לצורך חולה.

מקורות:

1. משנה ברורה סי' תקנ"א ס"ק פ"ג ובספר שערי נחמה הביא מהגרי"ש אלישיב זצ"ל שכאשר ניכר שהם בגדי קטנים אפשר לייבשם בפהרסיא.

2. משנת יעקב סי' תקנ"א על פי דברי המגן אברהם שם ס"ק כ"ה דקניית בגדים חדשים לא גרע מכיבוס וכשם שהתירו כיבוס הוא הדין בגדים חדשים. אך כאשר אין צורך בדבר אסור מפני שזה גורם שמחה להוריו, וכן כתב בשו"ת רבבות אפרים חלק א' סי' שע"ב.