כיבוס בתשעת ימים

בס"ד

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול אם יש אפשרות לכבס השבוע פשוט לא הספקתי אתמול לכבס את כל הכביסה משבת בגלל תקלה במכונת כביסה שהוציאה לי מים אנחנו ספרדים .

ועוד שאלה כבוד הרב

לבת שלי יש בעז"ה בת מצווה ויש מפעילה שנותנת לה שיר לשיר האם מותר בזמן הזה לתכנן וללכת לשמוע על התוכנית בזמן הזה שזה יצא זמן פנוי לילדה ולי עכשיו או עדיף לחכות לאחרי תשעה באב לתכנן לשמוע ולייסם הבת מצווה יוצאת בעזרת השם בחשוון ורציתי שעכשיו היא תתעסק עם זה כי אחר כך יש מיד את כל החגים ולימודים כך שלא יהיה לה זמן פנוי לזה.

תודה רבה
וחודש טוב

תשובה:

שלום וחודש טוב.

לספרדים מותר לכבס בגדים עד שבוע שחל בו תשעה באב. לאשכנזים אסור מראש חודש אב, ומי שלא הספיק לכבס, אם לא יהיו לו בגדים מכובסים בשעת הדחק יכול הוא להקל בזה עד שבוע שחל בו.

אפשר לשמוע על הפרטים של השיר, ואף לשיר בפה כפי התכנית, אך לא בליווי מוזיקה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תקנ"א ס"ג ומשנה ברורה ס"ק כ"ט.