חיוב מזונות ילדים מאשתו שאינה יהודיה

שלום וברכה,

האם קיים על פי תורה חיוב פרנסת הילדים שאין להם יחס הלכתי לאביהם? כגון הבא על הנכרית והרתה ממנו שלא בקדושה ואח"כ התגיירה וילדה בקדושה?

תודה מראש על הפסק ומראה מקומות מפורט.

תשובה:

שלום רב.

בעצם אין חיוב על האב לשלם מזונות על ילדים אלו מאחר שאין הם נחשבים לילדיו, והן מצד חיוב מזונות מדאורייתא או מתקנת אושא, או מדין צדקה (לילדים מעל גיל 6), אין עליו חיוב, שהרי הוא לא אביו.

בספר משנת הכתובה (הגר"מ קליין שליט"א מאונגוואר) ח"א סי' לד דן בחיוב מזונות ילדים, ובהערות שם אות כה, דן בהרחבה בענין כזה, והביא את דברי האגר"מ (ח"א יו"ד סי' קמג) שדן לגבי חיוב מזונות בבא על הפנויה, וחידש כי חיוב האב לפרנס את ילדיו ניתן לחייב גם מדין התחייבות שניתנה לאם, דאדעתא הכי הסכימה לביאה. ולפי"ז גם בילדים שנולדו לו מהנכרית.

עיין עוד כאן בענין.