האם מותר לטוס בתשעת הימים?

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין מותר לטוס בימים אלו, אך ודאי שאם יש אפשרות ראוי למצוא זמן אחר מתאים לכך. ובפרט שכתבו הפוסקים שראוי לכל אחד להימנע מלהכניס עצמו לסכנות בימים אלו שצריכים בהם זהירות מיוחדת.

מקורות:

בשולחן ערוך סימן תקנ"א סעיף י"ח כתב שאין ללכת יחידי בימים אלו וכן יש להמנע יותר מהכאת התלמידים כיון שיש חשש סכנה בימים אלו, וכן הורה הגרש"ז אוירבאך זצ"ל שלא לטוס במטוס בימים אלו אם לא לצורך גדול (מובא בספר שלמי מועד סימן צ') או לצורך נסיעה לארץ ישראל שיש בזה צורך מצוה (הליכות שלמה מועדים ח"ב הל' בין המצרים פרק כ"ג עמ' רע"ו הערה 16).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באופן כללי כדאי להמנע מטיסה בתשעת הימים כפי שנזהרים בכך בכל הדברים הכרוכים בסכנה שלא לעשותם בימים אלו, אולם כשאין ברירה אפשר להקל. אולם אם מדובר בטיול זה ודאי לא הזמן המתאים.