סידור קידושין על ידי רב שאינו מוכר ברבנות

שאלה:

שאלה לרב!
האם רב מקדש שאינו רשום ברשימת הרבנים המקדשים של משרד הדתות הינו פסול לחופה וקידושין.

תשובה:

שלום רב.

רב שאינו רשום ברשימת הרבנים המקדשים ודאי אינו פסול. ומצד הלכה בודאי יש בכוחו לסדר חופה וקידושין. אם הוא בקיא בכך.

אלא שמאחר שישנם רבים שאינם בקיאים בכך, וכבר אמרו חז"ל כי מי שאין לו יד בגיטין וקידושין שלא יעסוק בזה מפני המכשולות שעלול להביא. ישנה תקנה ברבנות הראשית כי מי שאינו מאושר על ידם, זאת אומרת שלא עשה מבחנים בענין, לא יוכר על ידם.

שיהיה במזל טוב