תספורת וגילוח במוצאי שבת של י"ז בתמוז

בשנה שי"ז בתמוז חל בשבת והצום נדחה ליום ראשון האם מותר להסתפר/להתגלח במוצאי שבת ליל הצום? ומה דין אדם ששכח להתגלח בערב שבת ויש לו פגישה חשובה המצריכה גילוח?

תשובה:
כיון שי"ז בתמוז חל בשבת גם דיני בין המצרים מתחילים בשבת. ולכן אף לדעת ר' משה פיינשטין המתיר בשנה רגילה להתגלח בליל י"ז בתמוז, בשנה כזו אסור להתגלח בליל הצום כי כבר החלו ימי בין המצרים. ואין מקום להקל גם לא בשעת הדחק.