תספורת בליל י"ז בתמוז

האם מותר השנה להסתפר במוצ"ש הבא שזה ליל יז בתמוז

תשובה:

שלום רב.

השנה י"ז בתמוז חל בשבת (הצום נדחה ליום ראשון), ומאז חלים האיסורים והמנהגים שמתחילים בי"ז בתמוז, אף בשנה רגילה נוהגים להחמיר בכל מנהגי האבילות מליל י"ז בתמוז מכיון שעיקר התקנה היתה מהלילה ורק מפני קושי התענית תיקנו לצום רק מהבוקר.

מקורות:

כן מבואר בשו"ת חיים שאל (ח"א סי' כ"ד), וכן נקט בפשיטות הא"א בדעת קדושים, וכפי שהביאו בציץ אליעזר (ח"י סי' כו) וכן דעת גדולי הפוסקים כפי שהבא בציץ אליעזר שם, וכן הוא בשו"ת שבט הלוי (ח"ח סי' קס"ח וח"י סי' פ"א) ובשו"ת שרגא המאיר (ח"ב סוף סי' י"ג) ושו"ת להורות נתן חלק י' סימן נ'. ואמנם בשו"ת אגרות משה (או"ח ח"א סק"ח וח"ד סי' קי"ב ואהע"ז ח"א סי' קסו) הקיל בשעת הדחק גדול בנישואין ותספורת כאשר יז בתמוז חל בימות החול, ועם כל זאת נהגו שמחמירים בזה מצאת הכוכבים של ליל י"ז בתמוז, אך כשחל י"ז בתמוז בשבת, אף לדעת האגרות משה אין להקל בזה אפילו בשעת הדחק.