נסיעה לנופש בחו"ל בבין המצרים

שלום, רציתי לדעת בבקשה האם מותר לנסוע בין התאריכים 15.7-19.7 שזה יוצא מראשון עד חמישי להפלגה לחו"ל הרי שאלו ימי בין המצרים.רציתי לדעת האם יש איסור? תודה,ויום טוב.

תשובה:

שלום רב.

מותר לצאת לנופש בימים אלו מעיקר הדין, אך ודאי שאם יש אפשרות ראוי למצוא זמן אחר מתאים לכך. ובפרט שכתבו הפוסקים שראוי לכל אחד להימנע מלהכניס עצמו לסכנות בימים אלו שצריכים זהירות מיוחד.

מקורות:

ראה במקורות שכתבנו כאן.

ובדבר הסכנה בימים אלו, ראה בשולחן ערוך סימן תקנ"א סעיף י"ח לענין הליכה יחידי והכאת התלמידים, וכן ראה בקובץ מבית לוי עמוד כ"ה בשם הגר"ש וואזנר שליט"א שיש להמנע מקביעת תור לניתוח אם אינו דחוף בימים אלו כיון שיש בהם חשש סכנה, וכן הורה הגרש"ז אוירבאך זצ"ל שלא לטוס במטוס אם לא לצורך גדול בימים אלו (מובא בספר שלמי מועד סימן צ').