שתיה בתשעה באב לחייל בזמן משימה

האם חייל בצבא שיוצא למשימה ביום ט' באב ויש חשש שיתייבש יכול לשתות?

תשובה:

במידת האפשר יש לבקש שלא לעשות משימות כאלו או אחרות בתשעה באב, כאשר אין הדבר גובל בפיקוח נפש, כיון שמטבע הדברים כל פעילות גופנית בזמן צום מתישה את הגוף שלא לצורך.
אם אין אפשרות להימנע מפעילות כזו או אחרת, אין צורך להגיע למצב של התייבשות כדי לשתות, ואף קודם לכן רשאים לשתות, אם כי יש להשתדל מאד לפני הצום לשתות כמות מכובדת שלא תגיע למצב של טרום התייבשות.